Axel Borup-Jørgensen
Menu

Axel Borup-Jørgensen Komponistpris

Formålet med uddelingen af Axel Borup-Jørgensen Komponistpris er at øge interessen for den nye kompositionsmusik. Prisen uddeles hvert andet år.

Prisen gives til en ung lovende dansk komponist, som med sine værker har en egen stil og originalitet og dertil en sikker sans for at udtrykke sine kompositoriske idéer.

Komponist prisen uddeltes for første gang i 2015 til komponisten Martin Stauning. Prisen blev uddelt i samarbejde med Ny Musik i Birkerød til deres festival for ny musik NYT!NYT.

I samarbejde med FIGURA ensemble og deres Festspiele uddeltes prisen i 2017 til Mette Nielsen, og i 2019 gik prisen til Esben Nordborg Møller.

Med prisen følger en 30 cm høj statuette i messing udformet af kunstneren Elisabeth Zeuthen efter en af Axel Borup-Jørgensens egne illustrationer samt en pengepræmie.

Axel Borup-Jørgensen Talentpris

Axel Borup-Jørgensen Talentpris uddeles hvert år til musikskoleelever op til og med MGK-niveau.

Kriterierne for at modtage en af Talentpriserne er, at eleven interesserer sig for den nyere musik og gerne komponerer egne stykker.

Om Axel Borup-Jørgensen Talentpris fortæller hans datter, Elisabet Selin:

Prisen er opkaldt efter min far komponisten Axel Borup-Jørgensen, som ønskede, at jeg skulle påskønne unge musikere, da han selv erkendte vigtigheden af opmuntring. Derfor har jeg indstiftet Talentprisen i hans navn, og har hvert år glædet mig over det høje niveau på de unge musikere

Desuden er det håbet, at prismodtageren kan animeres til videre fordybelse i musikken, samt være et forbillede for andre unge.

Lærere fra hele landet kan indstille elever, og Talentpriserne uddeles årligt ved NYT!NYT-festivalen i Ny Musik i Birkerød.

Talentprismodtagerne får et diplom, en medalje og en pengepræmie.

Prisen blev uddelt første gang i 2015.

Workshop Pris

I samarbejde med FIGURA Ensemble indstiftedes en Komponist Workshop Pris i 2018.

Det er en åben konkurrence, hvor unge komponister inviteres til at indsende musik, de ikke har fået opført.

Musikken afprøves sammen med komponisten, som får feedback til sit videre arbejde.

Vinderen af det bedste værk får en bestilling på et værk til FIGURA Festspiele, og prisen uddeles af Edition Borup-Jørgensen og inkluderer en pengepræmie.

Workshop Prisen udeltes første gang i 2018 til Matias Vestergård Hansen.